Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P26e55t34r 71S12k79á27c72e68l

23. 8. 2018 23:38

Svět sdělovacích prostředků dávno neřídí aktivní redaktoři, jako byl např. pan Škutina. Ten dokázal svými otázkami "na tělo" vyvést z míry velmi sebevědomé lidi. Od roku 1968 jsem neviděl v televizi debatu, kde by tázaný koktal, kde by ho redaktor "nachytal na hruškách". V rozhlase ano, to když paní Marvanová "na živo" v roce 1999 v besedě pokládala otázky "stávkujícím" v ČT. Doslova řekla: "Uveďte, pane XY, jaké milionové zakázky pro vaši agenturu plynou z ČT?" A bylo vše jasné, kdo a za koho stávkuje, válí se v ČT. A Rada pro ČT a Čes. rozhlas nic, mrtvý brouk.

Díky reportážím pana Škutiny s moudrými máme návod, jak na to nyní. Pan Werich jednoduchou logikou a laskavým slovníkem doporučuje, jak dosáhnout přeměn:

https://www.youtube.com/watch?v=BYtsOfX5UP8

Například - co by měl zajišťovat stát, tehdy vedoucí strana.

Poslyšte jeho výzvu závěrem...."otřete si brýle a starejte se, kdo vám bude vládnout". Zkusme to dnes, všichni k volbám a dát výpověď všem neschopným chlapcům, kteří nás za 28 let přivedli tam, kde jsme.Zdravého rozumu je nám třeba...R^

0 0
možnosti
IB

I53v85o 93B55o87u72š16e

28. 8. 2018 22:31

Nejsem si jist, jak by pan Škutina reagoval na názory předvedené v tomto blogu.

0 0
možnosti
VE

Nelíbí se mi slovo "propaganda" - ta je vědomá a cílená. V daném případě může být mediální nepoměr článků upřímným projevem občanů a novinářů vztahu k Rusku a Sovětskému svazu. Vděčnost za osvobození se vytratila díky 40 letům komunistické nadvlády, která přišla právě ze SSSR jejíž následky budeme pociťovat po generace

3 0
možnosti
DR

Souhlas, bohužel s vahami historie dokáže nestranně vážit málokdo.

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že tady mícháte hrušky s jabkama. Úctu si samozřejmě zasluhují také ruští vojáci, kteří padli při osvobození našeho území v 45 roce. Od té doby se ale dále na našem území postupně začali chovat jako majetničtí uzurpátoři. Což vyvrcholilo 68 rokem.

Jakého výsledků byste se dobral, pokud budete porovnávat mezi sebou druhou světovou s tou první, s Napoleonem atd.?

A dále, kolik je žijících pamětníků z těch vámi sledovaných období, kteří tenkrát byli v produktivním věku?

Takhle to vypadá jako ublížené hnidopišství.

5 3
možnosti
JL

Přijde mi zvláštní, když k právě probíhajícímu výročí, se někdo zabývá otázkou, proč se ze stejnou intenzitou nepřipomíná výročí jiné. Odpověď v článku chybí.

Nazývat takovou připomínku mediální masáží, se mi zdá poněkud nevhodné.

Žije ještě dost pamětníků srpnových událostí a následného období normalizace.

Zajímá mě jiná otázka. Proč se v celé Evropě mluví o dni vítězství nad německým nacismem, jenom u nás se mluví o osvobození Rudou armádou?

Není to k zamyšlení?

6 4
možnosti
MK

K vasi prvni otazce - protoze konec valky byl z dejineho hlediska mnohem dulezitejsim okamzikem a pri srovnani ktere jsem snad dostatecne dokumentoval me rozhodne napada, ze udalosti v roce 68 se umele nafukuji, patrne proto aby se podporila protiruska nalada.A proc se mluvilo o osvobozeni Sovetskou armadou? Asi proto , ze se to u.nas prekryva, ne?

7 1
možnosti
VN

Vidíte si na špičku nosu? To "osvobození" byl důsledek jiné okupace, o které toho asi moc nevíte. Bez něj by jste asi dneska na internet nic nepsal.

3 0
možnosti
VN

Není to reakce na článek, ale na Stehlíka.

1 0
možnosti

To je dané taky tím, že zhruba půlka národa, která na sovětské okupaci vydělala úžasným kariérním i politickým vzestupem, se zatím nějak ostýchá to přiznat. I když díky tomu nyní berou třeba jedny z nejvyšších důchodů, atd. atd.

6 1
možnosti
Foto

Vy si, Honzo, furt stěžujete. Vždyť to nemá cenu. Tak to prostě bylo a takových lidí byly stovky tisíc.

2 0
možnosti
  • Počet článků 200
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2056x
Slovní instalatér a hledač spodních proudů. Moje sloupky vycházeji i na webu www.divokevino.cz

Seznam rubrik