Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

generál Failure

31. 7. 2012 11:14
Bohužel,

žádný McCarthy tu není a nikdy nebyl. Ten by určitě nedovolil, aby po revoluci bývalí členové KSČ vyvázli například bez plošného doživotního zákazu působení ve veřejných funkcích. Tohle byla zase jen čísi soukromá sviňárna a ubohá pomsta za bůhvíco, třeba jen projev závisti.

0 0
možnosti

Lanolin

31. 7. 2012 10:21
falešný McCarthysmus jen maskuje pravdu

Skutečné a prokazatelné svině pořádně nikdy ani nestály před soudem, jen se vytváří mediální aféry kolem slavnějších osobností. Ptáte se PROČ?

To je jednoduché, zaplácnou se tím stránky a už nezbude místo na věci skutečně důležité - jako co se opravdu děje dnes, kam mizí miliardy, kdo je za co zodpovědný ...

Zlatí komunisti a StB, kdyby nebyli, tak si je musíme vymyslet (jejich prohřešky, chyby a zločiny nepopírám, jen bychom se s nimi a jejich činy měli vyrovnat, odsoudit a jít dál a nerejt ve starém bahně, když se na nás ze všech stran valí bahno nové).

1 0
možnosti

CART09

31. 7. 2012 10:29
Re: falešný McCarthysmus jen maskuje pravdu

bohužel to nové bahno pořád ještě dost souvisí s tím starým... je to pořád ta samá sorta lidí, která parazituje na zbytku společnosti - dřív s rudou knížkou v kapse, dneska jsou to ti, co odklánějí státní zakázky, nebo aspoň řvou na důchodce, aby si koupili kastroly za dvacet tisíc...

0 0
možnosti

Velkej chytrak

31. 7. 2012 9:22
čtu reakce

a zjišťuji,že jsem byl uveden v omyl - původně jsem si myslel,že píšete o Kunderovi ...  Některé reakce směřují k Páralovi ... No - asi máte na mysli spíše Párala - nic proti němu,taky jsem ho rád čítával. Ale vydávat ho za světového spisovatele ?:-/

0 0
možnosti

giancarlo

31. 7. 2012 10:06
Re: čtu reakce

Ten článek  může být  jak o Kunderovi tak o Páralovi, proto tam není  hlavní postava jmenována. I když vlastně - Kundera byl taky údajně spolupracovník, dokonce se kolem něj objevila aféra podstatně vážnější, když údajně přispěl k zatčení studenta. Ale pro všechny je hlavně mistr a  profesor na Sorboně. A k  Páralově světovosti. Kdesi jsem četl  do kolika jazyků byl v šedesátých a sedmdesátých letech přeložen? Tuším do osmnácti. To je dobré, ne?

0 0
možnosti

CART09

31. 7. 2012 8:36
Nesouhlasím

Nezlobte se, ale jediná situace, kde jsem ochoten pochopit podpis, je v případě vyloženého vydírání - ať už přes děti, příbuzné, známé...

Ale podepsat kvůli možnosti cestovat, to je totéž, jako kvůli dvěma stovkám k platu, to je prostě Jidášství, protože neexistuje nic jako "neublížil". Jak tu někdo psal - už jen tím, že referoval o tom, s kým mluvil a kdy poskytoval komunistům data pro křížnou analýzu...

2 0
možnosti

VOBISCUM

31. 7. 2012 8:20
Opravdu chudák

Vždyť tento chudák vlastně nic neudělal, jenom vědomě podepsal spolupráci s StB. Aby mohl jezdit do ciziny. To , že podával informace ze svého pobytu, které byly křížově ověřovány z hlášení jiných chudáků, je zcela irelevantní. Já jsem tu dobu prožil, pro svoje názory a postoje jsem byl kvalifikován jako osoba "nepřátelská" Rád si přečtu takový hnusný blábol jako je tento článek. Chudák, aby mohl jezdit do ciziny , mě nepovolili studovat ani dálkově, byl jsem nepřítel. Pokud si myslíte že to je z mé strany závist, tak  se pletete.  Po roce 89 jsem díky svým znalostem a zkušenostem jsem si vybudoval docela slušné postavení , ale komunisty a donašeče jsem vždy nechal ať si poradí sami. Naštve mne ale, když se najdou lidé, kteří takovéto kreatury dokážou hájit a litovat .

0 0
možnosti

giancarlo

31. 7. 2012 9:44
Re: Opravdu chudák

No - tak především, není jisté, že to Páral podepsal. (viz rozhovor v MF) a za druhé, nepochybuji o vaší statečnosti. Ale když  naznačujete že, že si  ostrakizaci  zaslouží i ti  co  jen úpsali formální zprávy z cest, co je to jiného než touha po odplatě a závist, že on někdy mohl, zatímco vy ne?   Opravdu si myslíte, že tato hlášení  typu - navštívil jsem Paříž, kde se mnou udělali rozhovor pro Liberation a  setkal jsem se s  básníkem XY, který  řekl třeba, že  se mu líbil  výkon Zátopka, měla nějaký zásadní význam? Nemůžu  si pomoci, rejžkovské jednou fízl, vždycky  grázl, mi přijde hloupé.

0 0
možnosti

celim

30. 7. 2012 23:12
Když on nikdo nikdy nemusel nic podpisovat!

Já jsem slyšel vyprávění, jak v nakladatelství lákali nové mladé redaktory do partaje. Jedné mladé redaktorce říkali, že když vstoupí, tak bude mít vše jednodušší, bude moci jezdit na stáže do zahraničí(dělala zahraniční literaturu), prostě že bude mít jednodušší kariérní cestu. No a ona se jen zeptala, jestli si může vybrat tu složitější a obtížnější cestu a vábení do KSČ nepodepsala.

1 0
možnosti

certik_bertik

30. 7. 2012 23:03
po

roce 1989 sem přišlo hodně renomovaných firem z USA aby nabídly vysoké posty bývalým STBákům. Byla to naše chyba, že jsme nedokázali využít takový kapitál do budoucnosti

0 0
možnosti

amenhotep16

30. 7. 2012 21:39
Promiňte mi můj skepticismus.

Všichni ti rádoby pravověrní pozitivističtí přikyvyvovači by si měli uvědomit, že všichni, tedy ti minulí, současní i budoucí, žijí v reálnném světě relativních dogmat. Zítra při změně ideologických větrů (nedej pánbu,a tím nemám na mysli meteorismus) jejich dnešní aktivně projevované pozitivní výkřiky budou považovány za něco stejně odporného, jako dnešní lustrační ostrakizaci pozitivistů minulých. A budou se tomu děsně divit. Z hlediska historického vývoje tomu tak vždy bylo, přečtěte si dějiny od dob přemyslovců.

1 0
možnosti

Kestrel

30. 7. 2012 20:15
Ja jsem totalitu zazil a podpis byl kazdeho problem ...

Cili ... no mercy ... Rv

4 0
možnosti

roxxor

30. 7. 2012 23:14
Re: Ja jsem totalitu zazil a podpis byl kazdeho problem ...

Uz podle toho tveho vyjadrovani jsi ji zazil tak leda z kocarku.

0 0
možnosti

Jadap

30. 7. 2012 20:09
Pokud vím, tak jako jediná se ke spolupráci postavila

věcně a čestně paní Chramostová a své pohnutky k podpisu popsala ve své knize bez výmluv a věrohodně. A to úplně stačí. Ostatní, opět pokud vím, se chovali zbaběle a neuměli se postavit ke své slabosti čelem. To je celý problém.

4 0
možnosti
  • Počet článků 200
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2056x
Slovní instalatér a hledač spodních proudů. Moje sloupky vycházeji i na webu www.divokevino.cz

Seznam rubrik